Kadeti “Velemajstora” osvojili zlato i bronzu!

Na današnjem turniru u Obudovcu, koji je organizovao Šahovski klub Crvena Zvijezda, naš klub je imao priliku da se predstavi sa osam kadeta. Posebno smo ponosni na uspjehe naših mladih šahista koji su osvojili značajne medalje. U kategoriji do 14 godina, prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojio talentovani Đorđe Obrenović sa impresivnih 6 poena iz 7 partija. U kategoriji do 10 godina, Benjamin Bikić je pokazao svoj šahovski talenat osvojivši 5,5 poena iz 7 partija.,

Naravno, treba istaći i ostale naše članove koji su pružili izuzetne nastupe, iako im je nedostajalo malo sportske sreće da se domognu medalje. U kategoriji do 8 godina, Pavle Tomić i Pavle Dragičević su ostvarili 5 poena iz 7 partija, zauzimajući 4. odnosno 5. mjesto, dok je Miloš Vasić sa 4 poena bio odmah iza njih na 6. mjestu. Jelenko Bujić je u kategoriji do 10 godina osvojio 4 poena iz 7 partija, plasiravši se na 6. mjesto. Pavle Simeunović je osvojio 4 poena, od toga tri pobjede i dva remija zauzevši 7. mjesto, dok je Nikola Andrić je u zauzeo 12. mjesto sa 2 osvojena poena.

Turnir je organizovan po švicarskom sistemu od 7 kola, s vremenom od 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Učestvovali su kadeti iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Svi učesnici, kao i njihovi treneri, imali su osiguranu hranu i osvježenje. Turnir je protekao u atmosferi fer i korektne borbe.
Želimo se zahvaliti Šahovskom klubu Crvena Zvijezda na gostoprimstvu i nadamo se budućoj saradnji, ovog puta u našem gradu.

Updated: March 22, 2024 — 11:15 pm