Revijalni meč povodom 10. godina “Velemajstora”

U subotu, 16. decembra, Šahovska škola Velemajstor proslavila je deset godina postojanja organizacijom spektakularnog ekipnog revijalnog meča protiv Šahovskog kluba Penzioner. Ova svečanost bila je ne samo prilika za obilježavanje klupske godišnjice, već i za susret dvije generacije šahista koji su se okupili radi prijateljskog nadmetanja i razmjene iskustava.

Posebno želimo izraziti zahvalnost ljudima iz Šahovskog kluba Penzioner koji su prepoznali talente naših mladih šahista i ljubazno ih ugostio na ovom jedinstvenom događaju. Ovaj gest izražava duboko poštovanje prema raznolikosti šahovskih generacija i promoviše zajedništvo unutar šahovske zajednice.
Uzbuđenje je dodatno poraslo kada smo imali čast pozdraviti i zahvaliti se gradonačelniku g-din Zijadu Nišić što je prisustvovao događaju i pružio podršku našim mladim šahistima. Njegova podrška nije samo simbolična, već je jasna manifestacija posvećenosti gradu prepoznavanju i promovisanju sportskih talenata, posebno u šahu.
Nakon neizvjesnih i uzbudljivih partija, radujemo se podijeliti vijest da je Šahovska škola Velemajstor ostvarila pobjedu nad Šahovskim klubom Penzioner. Ova pobjeda nije samo rezultat sportske izvrsnosti, već i plod marljivog rada, predanosti i strasti naših mladih šahista.

Ovim putem želimo izraziti veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja, kao i svim učesnicima koji su svojim entuzijazmom i vještinom učinili ovaj jubilej nezaboravnim.
Šahovska škola Velemajstor nastavit će svoj put razvijanja i promovisanja šahovske kulture u našem gradu, inspirišući nove generacije šahista.
Hvala vam na podršci, strpljenju i šahovskoj strasti koju dijelimo kao zajednica. Vidimo se na sljedećem turniru i radujemo se novim izazovima koji će obogatiti našu šahovsku priču.

Updated: March 22, 2024 — 11:15 pm