“Velemajstor” uveo šahovsku sekciju u Loparama!

Šahovski klub “Velemajstor” je nastavio sa svojom akcijom uvođenja šahovskih sekcija u osnovne škole na području Brčko distrikta i okoline.
Jedna od prvih sekcija pokrenuta je u Loparama koja se održava utorkom i petkom od 18 časova, u Kulturnom centru Lopare. Sekcija trenutno broji oko 30 članova što je za tako malu sredinu veliki uspjeh!
Naša skromna donacija je šahovska demonstraciona ploča i šahovska literatura što će pomoći trenerima i vođama sekcije lakšem prenošenju znanja članovima sekcije.
Projekat je podržala Fondacija Mozaik kroz zajednicu aktivizma i poduzetništva mladih, a uz finansijsku podršku Vlade Švicarske i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini i drugi financijski partneri. Sekciju vode Sandro Mikanović FIDE Instruktor i Darko Petrović, trener polaznika.
Nakon završenog projekta planirano je osnivanje Šahovskog kluba u Loparama koji će okupiti niz mladih kojima će se pružiti prilika za napredovanje u ovom sportu.
Slijedeća stanica “Velemajstora” je naselje Bijela kod Brčkog gdje takođe planira osnovati šahovsku sekciju te donirati potrebnu šahovsku opremu i literaturu!

0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published.